Fitnesstrainer

De opleiding fitnesstrainer vindt plaats op een professionele locatie aan de Rengerslaan in Leeuwarden. Als fitnesstrainer kun je bijvoorbeeld aan de slag in bij een sportschool of bewegingscentrum. Het accent ligt hierbij op het trainen, coachen en begeleiden van sporters. 

Met deze NL Actief opleiding ben je gekwalificeerd om zelfstandig les en leiding te geven aan groepen of individuele personen. Je kunt ervoor kiezen om daarna de vervolgopleiding Personal trainer te volgen. Deze opleiding tot Personal trainer vindt plaats in Leeuwarden


Voor wie?
Toekomstige fitnessinstructeurs en personal trainers.


Vooropleiding
Deze opleiding wordt gegeven op MBO niveau 3. Een vooropleiding die toegang geeft tot het MBO is gewenst. Het beheersen van de Nederlandse taal is een vereiste.

Aantal dagen
11 lesdagen (excl. examendagen, totaal 33 uren)

Examen en diploma
Het examen bestaat uit drie onderdelen: theorie, portfolio en lesgeven met een aanvullend eindgesprek. Het volledige examenreglement is te vinden op de website van NL Actief,.

Met het erkende NL Actief diploma heb je een bewijs van bekwaamheid als fitnessprofessional. Met een diploma van NL Actief heb je de grootste kans op werk in de branche.

Kosten
€ 1.295,00 (inclusief cursusboek en examenkosten)

Inhoud
Tijdens deze opleiding komen o.a. de volgende vakgebieden aan de orde:

Training geven: klanten begeleiden, les en leiding geven
Inzicht in trainen: inspanningsfysiologie en trainingsleer
Analyse van bewegingen: functionele anatomie, biomechanica
Verzorging: blessurepreventie, blessurebehandeling, voeding en sport