Personal Trainer

Zodra je de opleiding fitnesstrainer hebt afgerond kun je je binnen ons opleidingscentrum in Leeuwarden kiezen om je door te ontwikkelen tot bijvoorbeeld Personal trainer (voorheen Fitnesstrainer B).

De opleiding

De opleiding personal trainer geeft je verdieping op de onderwerpen die ook in de Fitnesstrainer opleiding behandelt zijn. De focus ligt hierbij op sport, voeding en gedrag.
Deze opleiding wordt ook in ons professionele opleidingscentrum gegeven. Als personal trainer begeleid en coach je mensen veelal naar een duurzame leefstijl verandering, je bent de motivator voor jouw klant en zorgt voor uitdagende en gevarieerde trainingen


Voor wie?
Fitnessinstructeurs die zich willen door ontwikkelen of Personal trainer willen worden.


Vooropleiding
Het diploma Fitnesstrainer geeft je de mogelijkheid om door te stromen naar de Personal Trainer opleiding. De opleiding wordt op MBO niveau 4 gegeven en deels op HBO niveau.

Aantal lesdagen
7 (excl. examendagen, totaal 21 lesuren).

Naast de lesdagen vindt er een theorie-examen en praktijkexamen plaats op de opleidingslocatie. Naast de fysieke lessen krijg je coaching op de voortgang van je portfolio. Je gekozen klant voor je portfolio begeleid je op je stageadres, de docent geeft feedback op het proces en de deelopdrachten.

Examen en diploma
Je legt een theorie-examen af, waarin 10 theorie hoofdstukken aan de orde komen.
Voor je portfolio begeleid je een sporter 10 weken lang 1 op 1 (personal training). Je portfolio vormt de basis voor je praktijkexamen, een eindgesprek met een externe examinator uit het werkveld.

Kosten
€ 1.295,00 (inclusief cursusboek en examenkosten)

Inhoud
De volgende vakken en themagebieden komen aan de orde:

Lesgeven: plannen, voorbereiden, geven en evalueren van trainingen aan (gevorderde) sporters.
Testen en meten: de betekenis van ’testen en meten’ in het fitnesscentrum, alsmede de uitvoering van relevante testen en metingen in het kader van fitness en krachtmeting.
Gedragsverandering: klanten begeleiden in een duurzame leefstijlverandering
Trainingskunde: trainingsleer en inspanningsfysiologie, met name dosering en periodisering van de training.
Sportgezondheidsleer: verdieping voeding en sport, blessurepreventie en behandeling, doping en voeding.
Gastheerschap: personal branding, onderscheid je in de markt door je eigen identiteit te ontwikkelen én je te profileren als de fitness professional waar sporters naar toe willen gaan.