Ons fundament

Missie & visie

Fitness Educatie Noord is hèt opleidingsinstituut voor fitnessprofessionals in Noord Nederland. Naast de rijks erkende opleiding van NL Actief bieden we diverse specialisatie- en verdiepingscursussen aan.

Waar we voor staan

De fitnessbranche speelt een belangrijke rol in onze samenleving. Op het gebied van gezondheidsbevordering, maar ook op sociaal-maatschappelijk vlak. Om hieraan écht een waardevolle bijdrage te kunnen leveren, zijn wij van mening dat de branche aan bepaalde kwaliteitseisen moet voldoen. Voor fitnessclubs zijn hiervoor o.a. het keurmerk LERF, NL Actief Preventiecentra en de VES in het leven geroepen. Als (toekomstig) fitnessprofessional kun jij je onderscheiden met een goede opleiding.

De opleidingen Fitnesstrainer A en Personal Trainer vormen voor iedere fitnessinstructeur en Personal Trainer een essentiële basis. Wil je jezelf door ontwikkelen of verder specialiseren dan kun je terecht bij onze verdiepingscursussen.


Leren in de praktijk

Fitness is een praktijkvak. Wij vinden het belangrijk dat onze opleidingen dan ook zo praktijkgericht mogelijk zijn. Dit doen wij door theorie waar mogelijk altijd te koppelen aan relevante praktijkopdrachten. Daarnaast is ‘eigen vaardigheid’ een belangrijke component in al onze opleidingen en cursussen. Je zult bij ons dan ook geen online opleidingen vinden. Deze doen in onze ogen geen recht aan de competenties en vaardigheden die een goede fitnessprofessional moet bezitten.

Onze docenten hebben jarenlange ervaring in de fitnessbranche, zowel als trainer als in diverse managementfuncties. Hierdoor weten zij als geen ander wat de branche verwacht van de moderne fitnessprofessional. Tijdens onze opleidingen wordt deze kennis en ervaring optimaal benut, door deze te vertalen naar concrete en praktische handvatten voor de cursisten. Deze praktische insteek wordt door cursisten als zeer waardevol ervaren.

Op deze manier hebben wij al vele tevreden cursisten mogen begeleiden naar hun diploma. Ben jij de volgende? 

Samenwerkingspartners